Friday 6 January 2017

ELEKTRONİK SİGARA PARÇASI “ATOMİZER”

elektronik sigaranın kullanımında çok önemli yer tutan parça atomizer parçasıdır. çünkü elektriği alıp sıvıyı buharlaştırma işlemini yapan parçaya atomizer denir.  atomizer hakkında detaylı bilgiye gerek yok elbette ancak biraz çalışma mantığını ve çalışmasını tanımakta fayda var.

 

atomizer parçasının üç kısmı vardır. bu kısımları; ağızlık atomizer başlığı ve iç atomizer(coil). bu kısımlardan iç atomizer içinde bulunan rezidans ve etrafına sarılı elyaf pamuk ile buharlaşma işlemi gerçekleşir. buharlaşma işlemi gerçekleşirken elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştüren sistemde titreşimden faydalanılır. içinde bulunan tel saniyede binlerce kez titreşip sıvıyı buhara dönüştürür.

 

elektronik sigaranızı ilk defa kullanacaksanız iç atomizeri yani coili takarken dikkat etmeniz gereken önemli bir husus takacağınız kısmından likit damlatıp ondan sonra takmanız gerekiyor. çünkü ıslanmadan kullanılan iç atomizer yanar.

 

atomizer parçasının kısımlarından coil bir kaç farklı çeşit vardır. bu çeşitlilik ohm ve power yani watt değerine göre değişir. 0,6 ohm, 1 ohm ve 1,5 ohm direnç değerlerine sahip olabilir.

Elektronik sigara kullanıma göre coil eskiyip bitebilir.

 

atomizer parçası kullanımı etkileyen en önemli faktörlerdendir. çünkü buharlaşma olayını yapan parçadır. Sürekli kullanımı ve ani elektrik akımı ile zamanla eskimesi çok doğaldır. bu konuda yedek atomizer ve nasıl kullanım yapacağınızı öğrenin. elektronik sigaranızı kullanmadığınız zaman atomizeri sıvı içinde uzun süre bekletmeyiniz. Özellikle akşamları atomizeri çıkarıp sabaha kadar ayrı bir yerde kalmasını sağlamanız coil ömrünü uzatacaktır. bunun yanında coil ömrünü uzatan uygulamalardan birisi ise watt ayarıdır. coillerin üzerinde yazılı watt ayarının dışına çıkmayıp çok düşük ve çok yüksek ayarlarda coil daha çabuk tükenecektir.

 

Elektronik sigaranın en önemli parçası olan atomizer için dikkat edeceğiniz küçük hususlarla elektronik sigaranızı güvenle ve uzun süre kullanabilirsiniz. böylece sigara içmek zorunda kalmazsınız. Sigara ile gelen kötü kokudan kurtulur ve rahat nefes almaya başlarsınız. son olarak sigarayı bıraktıktan 20 dakika sonra ciğeriniz temizlenmeye ve tamir edilmeye başlar. Sigara içmediğiniz sürece ciğerinizin eski sağlığına kavuşacaktır. Daha rahat nefes alıp daha başarılı ve keyifli bir hayat sizi bekler

Sonrası ELEKTRONİK SİGARA PARÇASI “ATOMİZER” Joyetech Elektronik Sigara ilk ortaya çıktı.



source https://www.joyetech.web.tr/2017/01/06/elektronik-sigara-parcasi-atomizer/

No comments:

Post a Comment